Festivitate incheiere proiect

Vineri, 19.12.2014, la Colegiul  Tehnic “Ion D. Lăzărescu” din Cugir s-a desfășurat diseminarea rezultatelor proiectului: „ Realizarea unui parteneriat în vederea stabilirii unei scheme de Garantare pentru Tineri în Județul Alba, România ”, proiect finanțat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.

Scopul proiectului a fost  creșterea gradului de integrare socio-profesională a 80 de tineri din patru școli pilot din județul Alba, prin implemantarea unui acompaniament suport și pregătire practică, în cadrul unui parteneriat public privat constituit între actori locali cu atribuții în implementarea politicilor de ocupare tineret.

Proiectul pilot a fost implementat în parteneriat de către:

Solicitant: Consiliul județean Alba

Parteneri: I.S.J. Alba, A.J.O.F.M. Alba, Patronatul Român, Asociația A.S.M.E.A., Ocna Mureș, Asociația Atitudini și Alternative București.

Școli pilot: Colegiul Tehnic ”Ion D. Lăzărescu” Cugir, Colegiul Economic ”D. P. Marțian”  Alba-Iulia, Liceul Tehnologic  ”T. Cipariu” Blaj, Liceul Tehnologic Ocna-Mureș.

A fost primul proiect cu fonduri europene, desfășurat în Colegiul Tehnic “Ion D. Lăzărescu” din Cugir în care au colaborat elevi de la profilul servicii, domeniul economic cu elevi de la profilul tehnic, domeniul electronică și automatizări.

Proiectul și-a atins scopul propus și a fost benefic pentru unitatea de învățământ, prin proiect câștigându-se pe lângă  o experiență deosebită, dotare Job Club și suma de 6000 de euro. Banii au fost  folosiți  pentru achiziționarea de echipamente IT și truse de depanare PC cu care a fost dotată o sală de clasă. În această sală își vor desfășura activitatea elevii Colegiului Tehnic, cu precădere cei de la profilul servicii, domeniul economic – în cadrul firmelor de exercițiu virtuale, împreună cu elevii de la profilul tehnic, domeniul  electronică și automatizări – întreținere și depanare echipamente IT, dar și ceilalți elevi ai Colegiului de la alte domenii: mecanic, electric.

Cei 20 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a de la profilele servicii și tehnic,  implicați în proiect au prezentat pe scurt activitățile desfășurate de ei impreună cu profesorii coordonatori, o scenetă sugestivă activităților desfășurate proiect și în final au colindat. Participanții au primit certificate de participare și câte un aranjament de Crăciun confecționat de către elevi.

La această activitate, desfășurată într-o atmosfera  de sărbătoare a participat tot personalul Colegiului Tehnic ”Ion D. Lăzărescu”  Cugir.

Sincere felicitări echipei de proiect formată din profesorii: Napău Dacia, Macarie Valentina, Jibotean Mariana, Pop Alexandra, și elevii: Chelaru Iulian – XII A, Bortoc Adrian – XI B, Bota Laurențiu – XII A, Bota Alexandru – XI A, Corpodean Ioana – XI A, Dăian Dan – XI A, Domșa Darius – XI B, Dumitrean Cristiana – XI A, Georgescu Alexandra – XI A,  Groza Denisa – XII A,  Hofmeister Andrada – XI A, Meseșan Denisa – XII A, Mortură Bianaca – XI A, Mureșan Carina – XI A,  Prunean Roxana – XI A, Suciu Răzvan – XI B, Tat Gerogina – XI A,  Vinersar Cătălin – XI B,  Voju Andrei – XII A, Zinca Răzvan – XII A.

Premiere Alba Iulia – premiu 6000 de euro pentru Job Club Cugir

 

La Alba Iulia Hotel Parc a avut loc in data de 15.10.2014 festivitatea de premiere a  planului de afaceri castigator de la fiecare Job Club din cele 4 (Cugir, Alba Iulia, Ocna Mures si Blaj) care sunt incluse in proiectul „ Realizarea unui parteneriat în vederea stabilirii unei scheme de Garantare pentruTineri în Județul Alba, România”. Premierea a fost facuta de catre domnul presedinte al CJ Alba, Ion Dumitrel. Valoare premiu  6000 de euro cu TVA.

Tot cu acest prilej au fost inmanate diplome elevilor  si profesorilor participanti la activitatile din cele  4 Job Cluburi (80 de elevi din clasele a XI-a si a XII-a liceu si 12 profesori).

 

 

Desemnarea planului de afaceri castigator la Job Club Cugir

In data de 30 septembrie 2014, a avut loc desemnarea planului de afaceri castigator in cadrul proiectului„ Realizarea unui parteneriat în vederea stabilirii unei scheme de Garantare pentru Tineri în Județul Alba, România”, desfasurat in colaborare cu CJ Alba.

Planurile de afaceri ale celor doua firme de exercitiu  (start-up-uri) infiintate au fost prezentate comisiei de evaluare, formata din: d-na. Catalina Badoiu,  presedinta   Asociatiei  Atitudini si Alternative Bucuresti, d-l. Petru Marza de la CJ Alba, prof. Napau Ileana Dacia de la Colegiul Tehnic “Ion D. Lazarescu” Cugir. La aceasta activitate au mai  participat  domnul director al Colegiului Tehnic “Ion D. Lazarescu” Cugir,  prof. Micaciu Alexandru, invitat special,  profesorii din echipa de proiect: prof. Macarie Valentina si prof. Pop Alexandra si nu in ultimul rand cei 20 de elevi din grupul tinta al proiectului.

Evaluarea planurilor de afaceri s-a realizat dupa o fisa de evaluare special elaborata in acest proiect.

Planurile de afaceri au fost prezentate de catre responsabilii celor doua firme de exercitiu, si anume:

Dumitrean Cristiana  din clasa a XI – A, administratorul firmei Creativity Elements (obiectul  de activitate: servicii
complete de producere și comercializare a produselor handmade).

Chelaru Iulian din clasa a XII – A, administratorul firmei Global IT (obiectul de activitate: comercializare produse IT si Software si depanari  IT si Software).

Planul de afaceri al firmei Global IT a fost declarat castigator.

 

 

 

Infiintare start-up-uri (firme de exercitiu) in Job Club Cugir

În cadrul proiectului „Realizarea unui parteneriat în vederea stabilirii unei Scheme de Garantare pentru Tineri în judeţul Alba, România”, implementat de Consiliul Judeţean Alba în cadrul unei reţele de parteneriat s-au infiintat doua start-up-uri(firme de exercitiu) in cadrul Job Club-ului Cugir:

Start-up 1 – GLOBAL IT

Start-up 2 –  CREATIVITY ELEMENTS

Fiecare start-up (firma de exercitiu) si-a intocmit documentele de infiintare necesare si planul de afaceri.

Un start-up este o companie, un parteneriat sau o organizație temporară proiectată pentru a căuta modele de afaceri repetabile si scalabile. Aceste companii, în general, nou create, sunt într-o fază de dezvoltare și cercetare pentru piețe.

Start-up-urile se caracterizează prin următoarele avantaje: flexibilitate în relațiile cu partenerii comerciali, decizii manageriale rapide, număr redus de angajați și gestionarea eficientă a relațiilor interumane.

Planul de afaceri creeaza premisele pentru dezvoltarea viitoare a afacerii, alocarea resurselor, concentrarea pe punctele cheie si pregatirea pentru eventuale probleme si oportunitati. Este totodata un instrument de planificare ce are rolul de a oferi o mai mare vizibilitate asupra telurilor si evolutiei afacerii careia ii este dedicat.

Schimb experienta Job Club Cugir si Job Club Ocna Mures la CJ Alba

In data de 03.07.2014 a avut loc  o intalnire intre Job Club-urile Cugir si Ocna Mures, la CJ Alba,  sub forma unui schimb de experienta.

Curs competente antreprenoriale JOB CLUB CUGIR

Cursul de competente antreprenoriale s-a desfasurat in perioada 10-14 iunie 2014, la Colegiu Tehnic “Ion D. Lazarescu” Cugir.

Lectori  au fost doamna Catalina Badoiu si domnul Doru Galateanu  de la Asociatia Atitudini si Alternative Bucuresti, parteneri in acest proiect.

La curs au participat toti cei 20 de elevi din grupul tinta al proiectului.

Cursul s-a finalizat cu un test de verificare, pe care l-au promovat cu brio toti elevii, fiecare elev  a primit un  cu certificat de absolvire.

Poze JOB CLUB – activitati consiliere

 

In tabelul de mai sunt prezentati elevii din grupul tinta al proiectului care desfasoara activitati in Job Club Cugir, in perioada mai 2014-noiembrie 2014.

Nr. crt.

Nume și prenume

Clasa

Domeniul de pregătire

1

CHELARU  IULIAN ROBERT

a XI-a

ECONOMIC

2

BOTA LAURENȚIU

a XI-a

ECONOMIC

3

ZINCA RĂZVAN PETRU

a XI-a

ECONOMIC

4

GROZA DENISA ANCA

a XI-a

ECONOMIC

5

MESEȘAN DENISA MARIA

a XI-a

ECONOMIC

6

VOJU ANDREI CĂTĂLIN

a XI-a

ECONOMIC

7

DUMITREAN CRISTIANA

a X-a

ECONOMIC

8

BOTA ALEXANDRU

a X-a

ECONOMIC

9

CORPODEAN IOANA

a X-a

ECONOMIC

10

HOFMEISTER ANDRADA LUCIANA

a X-a

ECONOMIC

11

GEORGESCU ALEXANDRA ȘERBANA

a X-a

ECONOMIC

12

DĂIAN DAN GHEORGHE

a X-a

ECONOMIC

13

MUREȘAN CARINA ANEMONE

a X-a

ECONOMIC

14

PRUNEAN ROXANA

a X-a

ECONOMIC

15

TAT GEORGIANA COSMINA

a X-a

ECONOMIC

16

MORTURĂ BIANCA NICOLETA

a X-a

ECONOMIC

17

BORTOC FLORIN ADRIAN

a X-a

ELECTRONICĂ ȘI AUTOMATIZĂRI

18

DOMȘA IOAN DARIUS

a X-a

ELECTRONICĂ ȘI AUTOMATIZĂRI

19

SUCIU RĂZVAN VASILE

a X-a

ELECTRONICĂ ȘI AUTOMATIZĂRI

20

VINERSAR DANIEL CĂTĂLIN

a X-a

ELECTRONICĂ ȘI AUTOMATIZĂRI

Cei 20 de elevi sunt indrumati in activitatile din Job Club Cugir de catre :

Prof. NAPAU ILEANA DACIA – responsabil Job Club Cugir

Prof. JIBOTEAN MARIANA

Prof. MACARIE VALENTINA

Prof. POP ALEXANDRA

Deschidere Job Club Cugir

 

Deschiderea oficiala a  JOB CLUB CUGIR a fost  in data de 28.04.2014, in sala de festivitati a Colegiului.

In cadrul Job Club-ului se vor desfasura activitati de consiliere cariera elevi si alte activitati din cadrul proiectului „Realizarea unui parteneriat in vederea stabilirii unei Scheme de Garantare pentru Tineri in judetul Alba, Romania”, proiect al carui solicitant este CJ Alba.

Beneficiarii directi ai proiectului sunt 80 de tineri, elevi in liceele/colegiile tehnologice din judetul Alba: Liceul Tehnologic Ocna Mures, Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj, Colegiul Tehnic „Ion D. Lazarescu” Cugir si Colegiul Economic „Dionisie Pop Martian” Alba Iulia.

 

 


Schema de Garantare pentru Tineri

Fii informat!
Alege cariera care ţi se potriveşte!

În perioada ianuarie – decembrie 2014, Consiliul Judeţean Alba implementează proiectul „Realizarea unui parteneriat în vederea stabilirii unei Scheme de Garantare pentru Tineri în judeţul Alba, România”, finanţat de Comisia Europeană în cadrul apelului de proiecte VP/2012/012 Acţiune de pregătire „Scheme de Garantare pentru Tineri”.
Proiectul are ca scop creșterea gradului de integrare socio-profesională a 80 de tineri din patru şcoli pilot din judeţul Alba, prin implementarea unui program de acompaniament suport şi pregătire practică, în cadrul unui parteneriat public privat constituit între actori locali cu atribuţii în implementarea politicilor de ocupare şi de tineret.
Astfel, în Liceul Tehnologic Ocna Mureş, Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj, Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir şi Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia, tinerii vor beneficia de servicii de orientare profesională în cadrul a 4 JOB-cluburi. Tinerii vor găsi în aceste spaţii persoanele resursă, informaţiile, materialele de documentare privind alegerea profesiei şi a locului de muncă. Informaţiile vor fi completate de vizite de studiu la agenţi economici din judeţ, pentru a permite tinerilor o mai bună cunoaştere a pieţei muncii.
Parteneri în cadrul proiectului sunt Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, Patronatul Român, Asociaţia Acţiuni Sociale prin Metode Educative Active – ASMEA Ocna Mureş, Asociaţia Atitudini şi Alternative Bucureşti.

Material preluat de pe www.cjalba.ro